29 Haziran 2009 Pazartesi

Metzelder harekatı


Gökhan Zan’ın Galatasaray’a gitmesi yanı sıra Zapotocny’nin yetersiz olması nedeniyle yabancı stoper arayışını sürdüren Beşiktaşımız, aradığını İspanya’da buldu.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre siyah beyazlılar, başarılı kariyerine karşın yıldızlar topluluğu Real Madrid'de yedek kulübesine hapsolan Alman futbolcu Christoph Metzelder ile temasa geçti. Ön görüşmelerden olumlu sonuç alarak ayrıldı.

Nihat Kahveci'nin bonservisini satın almak için İspanya'da bulunan başkan Yıldırım Demirören ve beraberindekiler, Nihat'ın ve menajeri Murat Kuş'un tavsiyesi üzerine Metzelder'i transfer listesinin başına aldı. Daha önce Genoalı Matteo Ferrari ile görüşen ve bu oyuncuyu yüksek bonservis bedeli nedeniyle beklemeye alan başkan Demirören, rotayı İspanya'ya çevirdi.

Valencia'da Villarreal Kulübü yetkilileri birlikte Nihat'ın bonservis işlemlerini mutlu sonla noktalayan yönetim, ardından dün sabah erken saatlerde özel uçakla başkent Madrid'e geçti. Florentino Perez'in başkanlığa gelmesiyle birlikte revizyona giden eflatun beyazlıların yöneticileriyle temasa geçen Yıldırım Demirören, Christoph Metzelder için kapıyı çaldı. Real Madrid'le 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan ve 4 milyon Euro bonservis bedeli biçilen Alman futbolcunun fiyatında indirim istedi. 28 yaşında ve 1.93 m. boyundaki Metzelder'in oynayabileceği bir takıma gitmek istemesi üzerine geri adım atan Real Madrid Yönetimi'nin fiyatı 3,5 milyon Euro'ya kadar indirdiği ancak görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder